Mulle tuli tossa kauheen hyvä mieli. Tulin töistä kotiin ja huomasin miehen nukkumassa meijän sängyssä, oli poloinen menny aikasin töihin raatamaan eilen,  ja tänäänkin vielä. Kotona oli sopivan rauhallista, joten kellahin sen viereen ja luin kirjaa. Mulla on menossa Orasen Raijan Ruusun aika, se mikä tuli telkkaristakin vuosia sitten sarjana. Siitä tulee niin mukava olo, ihanaa perhe-elämää kaikkine riitelyineen. Realistista jollain tapaa, vaikka onhan siinä se puhuva koira ja Alli-kummituskin vintillä.

Töissä oli odotetusti hiljasta. Juteltii just päällikön kanssa meijän samanikäisistä pojista, kun Mutantti lehahti pyöränsä kanssa myymälän eteen! Meillä oli aamulla sen kanssa riitaa jostain typerästä, lähin töihinkin kiukkusena. Se oli jotenkin anteekspyytävä ja istu siinä mun kanssa sohvalla. Pyysin sitä oleen kaupungilla parin tunnin ajan ja lähtemään yhtämatkaa sitten kaupan sulkemisen jälkeen kotiin. Onneks olin itekki päättäny pyöräillä töihin. Valittelin nälkääni siinä kun se lähti kauppoja kierteleen.

Tuntia ennen sulkemisaikaa myymälään tuli mukava ulkolainen mies. Se oli jo lauantaina käynny ettimässä semmosia pultteja tai jotain sänkyynsä, muttei löydetty sopivaa. En osaa sanoa mikä maalainen se oli, puhui kuitenkin aivan käsittämättömän hyvää englantia, semmonen vähä italialaisen näköinen ruskeasilmä. Saattoi olla venäläinenkin, en oo varma. Pengottiin siinä niitä ruuveja aikamme, kun poika tuli takaisin kierrokseltaan, Hesen ruokapussit käsissään! Oli mokoma hakenu ylläriks meille juustoateriat! Ihana lapsi! Löydettii jotain ruuveja, ja sanoin sille miehelle että kokeilee niitä, en ota mitään maksua jos ne sitten ei olekaan sopivia. Se kysy silmät pyöreenä, että mitäs jos ne onkin sopivat, ni sanoin että silti, vieköön ja kokeilkoon. Tuli itellekin hyvä mieli kun sille tuli hyvä mieli. Se kiitteli vuolaasti ja toivotti hyvät päivänjatkot ja vielä sano että oli hauska tutustua! Tunne oli molemminpuolinen!

Nuo aamuiset kuolinilmoitukset sai mut oikeesti itkuiseksi ja mielen haikeeksi, siks tuli niin hyvä mieli tuosta pojan käytöksestä, on mulla kyllä kivat lapset!

Tästä kirjotuksesta päätellen mulle tuli siis jo kolmesti hyvä mieli tänään!

Mukavaa illanjatkua kaikille!