Taas se tapahtu. Mies tuli myymälään. Tervehdin ja tein heti eleen, tarjouduin siis palvelemaan. Asiakas kiitti ja sanoi haluavansa vähän katsella. Tuli toinen asiakas. Katseli pöytiä. Ihasteli yhtä karseeta ruokaryhmää. Haahuilin sen perässä siellä täällä. Edellisen miehen puolisko tuli myös kauppaan. Toinenkin myyjä ilmaisi halukkuutensa palveluun (ymmärtäkää meitä, hiljasta kun on pielly). Taas sanoivat haluavansa vain katsella. Huomasin syrjäsilmällä heidän napanneen porrasjakkaran mukaansa. Kenkätelinettäkin tiirailivat. Mun ruokaryhmäasiakas jatkoi matkaansa ostamatta mitään. Uusi pariskunta tuli sisään. Niillä oli jo arkkupöytä mielessä, ostivatkin. Kun läksin hakemaan kyseistä arkkua varastosta se ensimmäinen pariskunta huikkasi haluavansa semmosen tavislipaston. Lupasin hakea senkin varastosta samalla. Hain tavarat ja otin arkusta rahat vastaan. Ensimmäinen pariskunta, se lipasto-jakkara-kenkäteline siis, istuskeli kulmasohvalla odottamassa mun vapautumista. Maksoivat nuo ostokset ja kyselivät tarjousten voimassaoloaikaa. Tajusin tilaisuuteni tulleen. Lisämyyntiä hirmumyyjän tapaan. Kerroin tarjousten päättyvän kuun lopulla. Näytin niille myymälästä poistotarjouskalustoja. Rouva ihastui yhteen ylelliseen ryhmään, sen pehmeyteen, mutta inhosi sen ulkoista habitusta. En edes yrittäny olla eri mieltä. Näytin toisen ja kolmannenkin vaihtoehdon. Mies sanoi, ettei nyt osteta, mutta sohvan tarve olis kuitenkin. Sanoin niille, että ne voi varata jonkun alustavasti. Kehuin yhden ihanan luumun värisen kaluston ja varsinkin sen kankaan maasta taivaisiin. Arvatkaa mitä. Ne osti sen, maksoivatkin samalla ja veivät poiskin tunnin sisällä!!!!!!! Näin se tehdään kun sen osaa hihihi. Kiittivät loistavasta palvelusta ja kehuivat mut huippumyyjäksi. Lisämyyntiä siis jakkaralle jne!

Tinka ihmettelikin sanaa lisämyynti. Kaikki erikoismyyjät tietää mitä se tarkoittaa. Eli sohvan ostajalle matto+sohvapöytä+kirjahylly jne, muuta kuin mitä asiakas tuli ostamaan, mutta ostokseen jotenkin liittyvää. Monesti olen saanu kiitosta itse asiakkailta, että hyvä kun tulin ehottaneeksi, itsekin olivat ehkä ennakkoon asioita miettineet, mutta myymälässä vahingossa unohtaneet.  Mystery shoppingissa narahdin just siitä, muuten olisin saanu huippupisteet, nyt sijoitus n. viidenkymmenen myymälän joukosta oli kuudes sija!! Silloin toissa vuonna. Ei paha ollenkaan!

Tuokin kävi. Osti nyt sohvan ja mekatuolin. Ihana jotenkin. Muisti hirmu hyvin kaikki mistä oltii viimeks puhuttu. Nyt sillä oli parempi mieli. Mielissään oli kun pojanpoika, pikkunatiainen, oli viihtyny kesällä sen luona pitkään.

Tällästä tälle päivälle. Hauskaa perjantai-iltaa!