Uuden vuoden aatto meni hissukseen kotona. Tai ei tietenkään hissukseen, sen verran oli Mutantti ja mies ostellu paukkuja. Selvin päin kuitenkin.

Uuden vuoden ensimmäisenä aamuna heräsin outoon tilanteeseen. Mies hihkui täpinöissään makkarin ovella. Olisin halunnut nukkua pitkään, univelkaa kun on ehtiny syksyn aikana melkoisesti kertyä. Houkuttelevan vaativasti se kuitenkin kinusi ovella:"tuu nyt kuule kattomaan yhtä juttua yläkertaan". Ehdin miettiä unenpöpperössä monia vaihtoehtoja odottavaan näkyyn. Ensimmäisenä oli mielessä Mutantin ikkunasta avautuva näky. Hirvilauma tietysti taas laiduntamassa pihan tuntumassa. Ei, väärin meni. Toisena vaihtoehtona oli Nappulan aiheuttama ylläri, joko paskaläjä aulassa tai jotain muuta vastaavaa. Sekin olisi ollut hihkumisen arvoinen näky. Nappula ei ole paskantanu sisälle kuin ensimmäisenä päivänä meillä. Ei, taas meni pieleen. Rappuset ylös kömmittyäni huomasin tietokoneen ruudulla veikkauksen sivut. Ahaa! Kenossa tietysti satasen voitto! Ei! Tai siis voitto oli oikein, mutta summa väärin!! Ihan kivasti sieltä remonttirahaa tuli!

Raha tietysti on aina tervetullutta, remonttiaikana varsinkin. Ensimmäinen iso tilikin tuli loppukuusta, joten nyt voi vähän helpommin hengittää. Uuden imurinkin ostin, heti seuraavana arkena. Oman Mielen. Totalcaressa on suuttimia vaikka muille jakaa ja tehojakin. Meillä on aina ollut halpoja imureita, joita on vaihdettu melkein yhtä tiheään kuin muut pölypusseja. Minä kun olen huonepölyallergiggo, enkä muutenkaan tykkää jos imuri haisee. Tämä ei haise, kiitos aktiivihiilisuodattimen!

Tirppakin käväsi tässä yhtenä iltana. Nyt on julkisessa haussa se mun ässä, jonka irtisanomisuhka-aikana laitoin hihaan. Tein sille hakemuksen, kun se itse ei osaa. Tai ei vaan kykene. Minä jätin hakemuksen tekemättä. Mulle silloin syksyllä sanottiin, että mielellään ottavat minut töihin, tuttu mies entisestä työpaikasta on osakkaana siinä firmassa. Nyt osuin sattumalta itse kultasuoneen, enkä halua edes fiilistelymielessä hakea enää siihen toiseen paikkaan. Toisaalta, onhan mulla vielä koeaika menossa, niinkuin muillakin, mistä tiedän onko maaliskuun jälkeen enää työsopimusta? No sen riskin otan.

Kolmen sidukan kännin ajattelin tänä iltana vetästä, toinen sidukka on jo menossa, kolmannen säästän saunaan!

Hauskaa iltaa kaikille!