Täällä taas. Täydellisen bloggauskyvyttömyyden aiheutti ystävän äkillinen irtisanominen. Musertavan paha mieli oli Sarpan puolesta. Työttömänä Sarppa ei  kuitenkaan ehtinyt olla kuin muutaman  päivän kun soittivat töihin entiseen työpaikkaansa. Onneksi.

Mutantti ja Miirumaaru sairastuivat eilen äkillisesti ja täysin yhtäaikaisesti. Ensin tuli Miirumaaru aamuvarhain kainalooni. Sanoi nähneensä unta Greyn anatomiasta. Itseasiassa oli hoidettavana siellä, samassa jaksossa mikä tuli viime keskiviikkona. Arveli sen olevan enneuni. Hetken päästä tyttö voihkaisi ja piteli päätään. Kuume lähti nousuun kovan päänsäryn kera.

Minuuttia myöhemmin tuli Mutantti. Sanoi olevansa heikossa kunnossa. Miltei samassa hetkessä tarrasi päähänsä. Kuume lähti nousuun kovan päänsäryn kera.

Kuume sahaa molemmilla 38 ja 40 asteen välillä. Kaiken lisäksi samassa tahdissa. Kurkku on kipeä ja tulipunainen. Nivel- ja päänsärkyä lukuunottamatta muita oireita ei ole. Mikä lie virus. Viime yö oli keskivaikea. Ja koska sekä minulla, että jälkeläiselläni on omituisia yöllisiä touhuja, tapana puhua ja kävellä ja muuten harrastella öisin, ei jännitystä ja ohjelmaa puuttunut yöstä. Tässä yksi hauska tapaus:

Miirumaaru ravistelee minua.

-Äiti herää, äiti herää!

-Mitä nyt?

-Tuuppa tänne, näytän sulle jotain.

Tyttö singahti jonnekin ja minä nukahdin hetkeksi uudestaan.

-Äiti nyt heräät, sun on tultava mukaan.

Nousen ylös ja seuraan tyttöä talon toiseen päähän vessaan.

-Kato nyt! Tyttö osoittaa pyttyä.

-Mitä??

-Kato nyt, mie en saa tota pyttyä liikkumaan!!

Purskahdan nauruun ja tyttö myös, silmistä kuitenkin näen, ettei Miirumaaru ole edes hereillä. Otan tytön kainaloon ja vien takaisin sänkyyn. Uni jatkuu aivan saman tien. Kuumemittari näyttää 39.8 astetta.

 

Itse venäytin selkäni toissailtana. Istuin raskaana olevan siskoni luona nojatuolissa. Sisko kertoi hyvän jutun ja purskahtaessani vatsanpohjasta keuhkonauruun, tunsin kuinka "puukko" iskettiin selkääni.Istuessani! Nyt selkä on melkein kunnossa, pientä keskivaikeaa jumia on, mutta ei varsinaisesti kipua.

Töihin lähden vasta kolmeksi. Saan hoitaa sairaita lapsiani rauhassa. Mies tulee kotiin jo ennen neljää. On eilisillasta asti ollut töissä lunta ajamassa. Onneksi on viikonloppu edessä.