Työterveysasemalla aamulla sain ihanaa kohtelua/palvelua. Tiesivät jo edeltäkäsin, että huonosti on asiat olleet viimeaikoina. Kävin terveydenhoitajan juttusilla, labrassa ja lääkärillä.

Pikanielunäyte oli yllättäen negatiivinen. Hienoin uutinen pitkään aikaan. Ottivat samalla verikokeita, mm. laajan verenkuvan ja laajan nieluviljelynäytteen. Tulokset tulevat torstaina. Maanantaiaamuna menemme vielä koko perheen kanssa terveyskeskukseen otattamaan nielunäytteen, ja jos kaikki ollaan negatiivisia, on syytä olettaa taudin hävinneen.

Lääkäri oli kovin pahoillaan terveyskeskuksen käytöksestä. Lähinnä siksi, että aina on otettu vain pikanäyte, eikä ole selvitetty, mikä streptokokki on ollut kyseessä. Näin ollen minulle ja lapsille on jatkuvasti lätkästy päälle arpapelillä joku antibiootti. Nyt on täysi lääkityskielto päällä koko perheellä niin kauan kuin selviää, ollaanko negatiivisia vai positiivisia.

Lääkäri kysyi onko meillä kotieläimiä. Kun kerroin Nappulasta, tokaisi lääkäri tietävänsä varmuudella yhden tapauksen, jossa koira oli taudinkantajana!!!! Terveyskeskuksessa otin joskus asian puheeksi, silloin kaikki nauroivat ajatukselle.

Nyt on (taas) aika vähän juhlia. Mies lähti veljensä polttareihin ja mie kutsuin Tirpan meille. En ole muistanut kertoa, että yhteydenpito jatkuu taas. Ihanaa! Ehkä joudumme baarissa käymään vielä tänä yönä...

Mukavaa iltaa kaikille. Nyt on asiat ainakin hetken aikaa hyvin.