Voi mikä mussukka oli se lääkäri! Ehkäpä noin itseni ikäinen ja muodollisesti pätevä!! Nam!

Jo sisälle kutsu poikkesi totutusta terveyskeskuksessa tai työterveysasemalla käynnistä. On se näköjään niin, että rahalla saa ja hevosella pääsee! Lääkäri tuli odotushuoneeseen kutsumaan ja kun nousin paikaltani, niin lääkäri käveli luokseni ja kätteli! Katsoi silmiin ja puristi. Nam.

Sisällä huoneessa lääkäri oli koko ajan katsekontaktissa, eikä kääntynyt missään vaiheessa pois. Terveyskeskuksessa olen tottunut siihen, että lääkäri istuu miltei selin minuun ja näpyttelee koneelle jotain. Ei nyt. Lääkäri teki paljon eri tutkimuksia ja kokoajan keskusteli kanssani. Toisin sanoen oli sata prosenttisesti läsnä.

Pääsin kiireellisenä jonoon ja kun kyse on yksityisestä leikkaajasta, niin odotettu leikkausajankohta on elokuun alussa heti. Vain syöpäpotilaat leikataan tämän kuun aikana. Syynä siis sairaalan kesäsulku. Muuten aika olisi ollut aiemmin.

Työterveyslääkäri puhui puolentoista-kahdenvuoden leikkausjonosta.

Pienessä vaarassa on nyt syyskuinen Norjan matka. Tämänkin lääkäri laittoi ylös ja se saattaa nopeuttaa leikkausaikaa. Kolmeen viikkoon kun en saa lentokoneella matkustaa leikkauksen jälkeen.

Lääkäri kertoi selkeästi ja salailematta leikkauksen riskit ja mahdolliset komplikaatiot. Sairausloman tarve on n. kaksi viikkoa. Mutta koska työkaluna minulla työssäni on ääneni, voi olla mahdollisuus pidempään toipumiseen. Aika näyttää miten leikkauksesta toivun.

Ihana kokemus kertakaikkiaan.

Ja ihana lääkäri!

Lääkekuurin sain nyt mahdollisten jälkitautien estämiseksi. Angiinaa ei enää yritetäkään hävittää. Koska ei Dalacin auttanut, niin ei sitten auta kuin leikkaus. Näin se sanoi.

Nyt sitten sitä aikaa odottelemaan. Pitäkäähän peukkuja.