Kävin tänään ihotautien erikoislääkärillä. Kaikkia vaihtoehtoja siskon kanssa netistä on etsitty syyksi minua kalvavalle ihottumalle, mutta ikinä ei tullut mieleen, että syy voisi olla hampaissa!

Lääkäri oli mukava vanha mummeli, vähän outo, jos saan sanoa. Etukäteen olin kuullut hänestä paljon hyvää ja kehuja, kuulemma on erittäin asiantunteva ja hyvinkin pätevä, kiitos pitkän työhistorian.

Vastaanoton aluksi lääkäri vilkaisi miltei ohimennen ihottumaisia alueita ja sanoi, että ihan selvää kolikkoihottumaa! Kysyi välittömästi, onko hampaat kunnossa! Naurahdin ja sanoin, että kiitos kysymästä, ei varmaankaan. En ole perustarkastuksessa käynnyt kuin vasta muutama vuosi sitten. Kerroin viisaudenhammasongelmistani ja myöskin tammikuussa tapahtuneesta leikkauksesta. Kävin läpi myöskin ihottuman alkuvaiheita, eli viime kevättä ja kerroin pitkästä streptokokki-infektiosta. Lääkäri nyökytteli ja sanoi, että kunhan saan hampaani hoidettua, niin todennäköisesti ihottumakin paranee!!??? Ei kuulemma olisi ensimmäinen eikä toinenkaan kerta, kuin näin on tapahtunut. Ilmeisesti streptokokki on luikerrellut jonkun hampaan juureen pesimään, eikä poistu, ennenkuin asia on hoidettu. Kuvaamalla hampaan luustoa asia pitäisi paljastua. Sanoin, että leikkauksen jälkeen on viisaudenhampaan vieressä olevaa hammasta vihlonnut ja kolotellut. Sen jälkeen hän oli niin varma asiasta, ettei sen kummemmin asiaa pähkinyt. Laittoi reseptillä allergialääkkeitä hillitsemään kutinaa, sekä voidetta, joka hoitaa pois tulehduksen.

Ja lääkeallergiat! Niitä ei välttämättä edes ole, lukuunottamatta Dalacinia, mutta sekin saattoi olla tulirokkoa (kutiamaton pisteihottuma ylävartalolla)!! Penicilliiniallergia toki on. Eli se, että ihottumat alkoivat antibioottikuurin aikana, voi johtua bakteerin ja sille sopimattoman lääkkeen yhteisvaikutuksesta.

Olin niin hölmistynyt vastaanoton jälkeen, että menin ja ostin vahingossa kalliin talvitakin. Ja kotiin päästyäni lähdin heti lenkille Nappulan kanssa!