Mutantti kotiutui ennen puolta yötä festareilta. Oli väsynyt ja nälissään. Suurinosa bändeistä oli ollut kuuntelemisen arvoisia ja porukkaa oli ollut paljon. Mutantti oli kohdannut yllättäen myös entisen tyttöystävänsä. Ihmetteli vain, ettei tyttö ollut maininnut mitään festareille menosta, vaikka olivat edellisenä päivänä hetken mesetelleet. Ja vaikka Mutantti oli kertonut menevänsä.

Nukahdin melko pian Mutantin kotiutumisen jälkeen sohvalle. Yritin kyllä kömpiä omaankin sänkyyn, mutta jo ovella oli vastassa epämiellyttäviä suolistotuoksuja, joten peruutin itseni takaisin takkahuoneeseen. Mitälie mies syönyt sopimatonta päivällä.

Saimme tänään kutsun Miehen serkun viisikymppisille parin viikon päähän. Olimme jo aikaisemmin kuulleet miehen veljeltä tulevista juhlista, joten tiesin pyytää päivän vapaaksi. Toinen pomo lupasi laittaa päivän vapaaksi, mutta oli omaa huolimattomuuttaan laittanut edellisen päivän. Siihen väliin sitten ehti toinen pomo laittaa seuraavan päivän työpäiväksi, joten se siitä vapaasta. Harmitti vietävästi, eikä toinen pomoista enää suostunut vaihtamaan. Monimutkaisilla järjestelyillä alunperin vapaan myöntänyt pomo olisi järjestänyt vapaan, mutten enää halunnut vaihtaa. Periaatteesta siis. Tiedän kyllä, että se oli vahinko alunperinkin, mutta suututtaa silti. En nimittäin juurikaan koskaan ole pyytämässä vapaita, vaan pikemminkin aina tekemässä paikkauksia, jotta muut saisivat vapaansa. Enkä tässä nyt mikään marttyyri halua olla, tai ehkä vähäsen. Heh.

Nyt on jo sauna lämpiämässä. Rakastan saunomista, mihin vuorokauden aikaan hyvänsä. Ennen rakastin enemmän, ulkosaunassa. Kävin Nappulan kanssa lenkilläkin, joten nyt on kiva mennä lenkkisaunaan!