Pohja on lainattu Lindan illanistujaispiirakasta:
3dl pikakaurahiutaleita
3dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl suolaa
3/4dl öljyä
2 munaa
3dl vettä
Täyte omasta päästä:
2prk tonnikalaa paloina vedessä
1ps kinkkusuikaleita (Portti)
1ps pakastekatkarapuja (Eldorado)
1 purjo
1tlk kevytkermaa (Valio 5%)
1prk Creme Bonjour cuisine pippurinen ruoanlaittofraiche
1ps juustoraastetta (Valio emmental/mozzarella)
3 munaa
5 tomaattia
oreganoa, provencen yrttimaustetta
Sekoita kulhossa kaurahiutaleet, vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää joukkoon nopeasti sekoittaen öljy, munat ja vesi. Sekoita taikina juuri ja juuri sekaisin -se saa olla hyvin löysää. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun reunalliseen uunipannuun ja levitä tasaiseksi.
Levitä taikinan päälle täyte ja tomaatit. Sekoita kulhoon munat, kerma, fraiche ja osa juustoraasteesta. Mausta maun mukaan. Kaada munakermaseos piirakan päälle. Ripottele loput juustoraasteet ja laita uunin alimmalle tasolle. Paista 225 asteessa puolisen tuntia. Anna jäähtyä ja nauti raikkaan salaatin kanssa.
Kommentit