Pohja on lainattu Lindan illanistujaispiirakasta:

 

3dl     pikakaurahiutaleita

3dl     vehnäjauhoja

1tl      leivinjauhetta

1tl      suolaa

3/4dl  öljyä

2       munaa

3dl    vettä

 

Täyte omasta päästä:

 

2prk     tonnikalaa paloina vedessä

1ps       kinkkusuikaleita (Portti)

1ps       pakastekatkarapuja (Eldorado)

1          purjo

1tlk      kevytkermaa (Valio 5%)

1prk    Creme Bonjour cuisine pippurinen ruoanlaittofraiche

1ps      juustoraastetta (Valio emmental/mozzarella)

3         munaa

5         tomaattia

oreganoa, provencen yrttimaustetta

 

Sekoita kulhossa kaurahiutaleet, vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää joukkoon nopeasti sekoittaen öljy, munat ja vesi. Sekoita taikina juuri ja juuri sekaisin -se saa olla hyvin löysää. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun reunalliseen uunipannuun ja levitä tasaiseksi.

Levitä taikinan päälle täyte ja tomaatit. Sekoita kulhoon munat, kerma, fraiche ja osa juustoraasteesta. Mausta maun mukaan. Kaada munakermaseos  piirakan päälle. Ripottele loput juustoraasteet  ja laita uunin alimmalle tasolle. Paista 225 asteessa puolisen tuntia. Anna jäähtyä ja nauti raikkaan salaatin kanssa.

1398719.jpg

1398720.jpg