Mikä siinä on, että pystyn kehittämään itselleni ahdistuksen kaikenmaailman asioista. Tuo passiasiakin on kuitenkin ollut jo jonkun aikaa tiedossa, että pitäisi uusi laittaa hakuun. Mutta kun tunnetusti kärsin aikatauluahdistuksesta, niin olen ollut vapaapäivinä toimintakyvytön asian suhteen. Siinä on justiinsa se pitäisi ja pitäisi!

Nyt on kuitenkin passinhaku tehty! Ajoin läpi lumisen kylän kaupungin poliisilaitokselle ja kysyin asiaa. Vaikka näinkin virallisilta sivuilta löytyi tällainen vastaus, niin totuus oli toisenlainen. Eli ajokortti ei käy kansainvälisillä lentoasemilla henkilötodistuksesta, koska siinä ei ole merkintää kansalaisuudesta! Vaikkei Norjan matkalla missään vaiheessa välttämättä kukaan sitä henkkaria kysy, niin silti saattaa kysyä!

Vanhentunut passi taasen. Se käy jos on käydäkseen. Eli tapaus -ja paikkakohtaisesti! Eli ei välttämättä. Kysyin, että millä sitä sitten todistetaan henkilöllisyys, niin vastaus oli että henkilökortilla. Kun kysyin, että millä sitä henkilökorttia hakiessa sitten todistetaan henkilöllisyys niin naurava vastaus oli että vaikka passilla! Heh. Mutta ihan tiedoksi kaikille, että jos ei ole minkäänlaista henkkaria niin esim Kela-kortti käy, ja sen jälkeen kyseisestä ihmisestä tehdään henkilökysely (tms.) ja asiat varmasti hoituu. Kunhan jotain papereita itsestään on.

Palvelu poliisilaitoksella oli erittäin ystävällistä ja iloista. Nämä tiedot saatuani marssin valokuvausliikkeeseen otattamaan itsestäni passikuvaa. Heh. Kuva olikin hupaisa. Hiukset seksikkäästi pörröllään (sojoitti kuin variksenpelätillä) ja kiitos aurinkopuuterin, toinen poski näytti kuin olisin palanut auringossa. Tai palannut auringosta. Heh. Mietinkin ennen lähtöäni, että mikä jäi meikkauksessa kesken... ehhehhe.

Kuvan sain viidessä minuutissa, suustani jäin kiinni viideksitoista. Yllätyin kalliista hinnasta, 20 euroa! huh.

Itse passihakemus oli nopea. Tai mitään hakemusta ei tarvinnut enää täyttää, vaan edellistäkin ystävällisempi virkailija näpytteli tiedot vanhasta passista suoraan koneelle. Virkailija kyseli kiinnostuneena syntymäpaikastani, Haapasaaresta. Semmoista kuntaahan ei ole enää olemassakaan, saari kylläkin.

Itse passi tulee noin viikossa! Nopeaa, kun muistelen, että edellistä passia hakiessa meni useita viikkoja. Maailma muuttuu, tai sitten vain muistan väärin.

Olo on taas rento ja huoleton!