Miirun leikkaukseen on enää vajaa viikko aikaa. Nyt taas tuli paha tilanne eteen, eli typykkä (tai täpykkä, kuten Mutantti pienenä siskoaan nimitti) on kovasti kipeä. Kuumetta ja kurkkukipua, mitäpä muutakaan. En päästänyt eilen kouluun ja tulin itsekin puolilta päivin töistä viemään lasta lääkäriin. Soitin myös leikkaavalle lääkärille. Hän oli aluksi sitä mieltä, että veisin tytön hänelle nähtäväksi, mutta kun kerroin, että olin jo matkalla täysin eri suuntaan, niin hän tokaisi, että samat kokeethan ne otetaan siellä terveyskeskuksessakin ja halvemmalla vieläpä. Eli ilmaiseksi meille. Lupasin kyllä pitää hänet ajan tasalla, mikäli kokeissa paljastuisi esim. mononukleoosi. Ei onneksi paljastunut. Miiru sai taas lääkekuurin ja käskyn levätä kotona.

Kotiinjääminen tuotti tällä kertaa pahan mielen. Tänään olisi ollut koulussa yleisurheilukisat ja Miiru oli ilmoittanut itsensä kuulantyöntöön. Olisi kuulemma ollut mitali enemmän kuin todennäköinen. Lisäksi eilen olisi ollut uimahallipäivä. Muistutin Miirua kaikenlaisen liikunnan olevan nyt ikään kuin kiellettyä.

Apteekissa käynnin jälkeen laitoimme Mutantille viestiä, että tulisi koulusta suoraan kaupunkiin. Menimme Heseen syömään ja sen jälkeen vuokrasimme kolme leffaa. Siinä se menikin iltapäivä kölliessä.