Syy Mutantin käsivaivaan ei selvinnyt terveyskeskuksessa. Th tunnusteli kättä ja laittoi lähetteen labraan. Verikokeilla selvitettiin tulehdusarvoja ja kontrattiin valkosolut. Muistimme salasanan labran ilmoittautumisluukulla ja pääsimme pitkän jonon ohi. Jos luukulla sanoo, että jäämme odottamaan vastauksia, niin hoitajat kutsuvat jonotusnumerosta huolimatta jonon ohi sisään heti seuraavaksi. Hih. Jotain olemme sentäs puolentoista vuoden aikana oppineet.

Mutantin kättä pitää nyt vain seurailla. Hoitaja sanoi, että todella epätodennäköistä olisi, että kädessä olisi tukos, mutta sekin mahdollisuus on otettava huomioon. Kun hoitaja kysyi, että onko suvussa reumaa, niin Mutantti vastasi heti kyllä. Isän puolelta mummolla ja mummon isä-vainaalla nimittäin. Pelottavaa. Hoitaja oli mukava ja kertoili eri mahdollisuuksista rehellisesti. Kyseli myös nielurisaleikkauspotilaan vointia.

Yllättäen illalla sain sairaalasta puhelun. Miirun leikkauksessa mukana ollut hoitaja soitteli ja kyseli kuulumisia. On kuulemma tapana soitella seuraavana päivänä. Ihan hieno juttu. Miiru on toipumassa todella hyvin. Nielu on kyllä kipeä, mutta Miirun sanojen mukaan asteikolla 0-10 on kipuja 5-6. Huomenna menen töihin ja otan tytön mukaani. Mummo tulee työpaikalle vastaan ja ottaa potilaan hoiviinsa.