Onneksi on vapaa päivä. En olisi aamulla autoa tallista pois saannutkaan. Olen myös ollut vähän kipeä, nivelten jomotusta ja kuumetta. Töihin olisi muuten pitänyt mennä paikkaamaan muita sairastuneita, mutta varmuuden vuoksi hiukan liioittelin oireitani, kun pomo eilen soitti. Eli suhteellisen terve olen nyt.

Aamulla heräsinkin puoli seitsemän aikaan kiukkuisena kuin mikäkin lumitöitä tekemään.Yö meni huonosti ja syynä ilmeisesti eilen leivotut venhäkaura-sämpylät. Nyt jätän  vehnänkin pois. Ihottuma on niin parantumassa, mutta korvien takaa kutittaa yhä silloin tällöin.

Täällä Kaakossa on lunta tullut ihan mielettömästi. Ja tulee edelleen. Miiru lähti pyörällä kouluun, toivottavasti edes pyörätiet oli aurattu. Mutantti kulkee kouluun bussilla ja matkaa pysäkille on vain pari sataa metriä.

Miiru muuten vaihtaa koulua joululoman jälkeen. Ihan omasta tahdosta. Sain perjantain viestiä tulevan koulun rehtorilta. Vaihtoon ei ole mitään estettä, onhan se Miirun oma virallinen koulu sentäs. Naapurin tyttö käy samaa koulua ja luokkien yhdistämisen takia käyvätkin samaa luokkaa sitten. Eli Miiru on kuudennella ja naapuri viidennellä. Koulumatkakin lyhenee puolella kilometrillä.