Siivosin eilen miehen ja minun makuuhuoneen. Vaihdoin vähän järjestystä ja tyhjensin tietsikkapöydän laatikot. Villakoiria oli eksynyt sängynalle laumoittain. Mietin vain, että en edes muista koska siivosin huoneen edellisellä kerralla. Ei ihme, että on nielua kutitellut aamuisin...

Lanttuloota Marttojen ohjeella onnistui loistavasti. Pieni miinus ohjeen laatijalle annan siitä, ettei ohjeessa mainittu lainkaan, mitä mausteita kannattaa laittaa kyseiseen keitokseen. Tein tutkimustyötä ja löysin maustelaatikosta inkivääriä, muskottipähkinää ja valkopippuria. Voisin muuten jopa kehua laatikon maistuneen paremmalta, kuin rakastamani Saarioisten lanttulaatikko.  Samaisten Marttojen ohjeella tein myös pienen satsin porkkanalaatikkoa ja nam! Hyvää oli. Paljon parempaa kuin Saarioisten!

Lanttulaatikko

1 kg lanttuja
1 kg perunoita
1 tl suolaa
3 rkl siirappia
2 rkl ruokaöjyä

1. Keitä kuoritut lantut ja perunat paloiteltuna kypsiksi vähässä vedessä.
Soseuta.
2. Lisää keitinlientä nesteeksi. Mausta ja lisää öljy.
3. Kaada seos voideltuun vuokaan ja paista 170 asteessa noin tunnin ajan.

maidoton, munaton, gluteeniton, joulu

Porkkanalaatikko

 1 kg porkkanoita
2 dl puuroriisiä
5 dl vettä
1 tl suolaa
1 rkl siirappia

Keitä paloitellut porkkanat vähässä vedessä kypsiksi. Keitä riisi kypsäksi. Soseuta porkkanat.
Sekoita yhteen porkkanasose, keitetty riisi ja porkkanoiden keitinliemi. Mausta suolalla ja siirapilla.
Kaada massa voideltuun vuokaan ja kypsennä 200 asteessa noin tunnin ajan.

 

2114876.jpg

2114879.jpg

2114881.jpg

 

Illemmalla, ennen riparitapaamista, innostui Mutantti vaihtamaan järjestystä omassa huoneessaan. Tuo rytöläjä on semmoinen paikka tässä talossa, jota (myöskään) ei usein imurilla osoitella. Nyt tuli tietokoneen ympäriltä kyllä hyvin siivottua. Mutta koska huone on iso ja aikaa oli vähän, jäi projekti hieman kesken seuraavaa vapaata (inspiraatiota) odottamaan.