Olen viime aikoina kärsinyt unettomuudesta. Aatonaattonakaan en saanut nukuttua, koska kinkun paisto meni myöhäselle. Paistoajan lähennellessä loppua olisi uni maistunut, mutta kun kinkku saatiin vihdoin pois uunista, ei uni enää tullut. Valvoin telkkua katsellen ainakin kuuteen asti aamulla, kunnes mies heräsi. Joimme aamukahvia ja katselimme taas telkkua. Nukahdin vasta yhdeksän aikaan aamulla, kun mies lähti mönkkärisafarille veljensä ja veljensä vaimon kanssa. Nukuin puoli kahteentoista päivällä enemmän tai vähemmän sikeästi.

Hiukan väsymyksestä tokkuraisena ja muutenkin huonovointisena lähdin aaton viettoon vanhempieni luokse. Minä, Mutantti ja Miiru siis. Söimme maittavan joululounaan, jaoimme lahjat ja lähdimme kotiin. Mies oli tullut kotiin ennen meitä ja  laitellut tulia takkaan ja yläkerran pönttikseen. Lähdimme miehen, veljensä ja veljensä vaimon kanssa hautausmaalle ja sen jälkeen tulimme kotiin saunomaan.

Saunan jälkeen söimme tuhdin jouluillallisen ja jaoimme lahjat. Sain taas kallista tuoksua mieheltä, sekä kirjan ja minulle sopivaa suklaata. Ihana mies!

Vietimme mukavaa aikaa perheen kanssa yhdessä, pelaten Miirun saamaa trivial pursuitia. Väsymys iski puolilta öin, mutten sänkyyn mennessä taaskaan saanut unta. Lueskelin aikani, kunnes puoli kuudelta aamulla havahduin ja nousin ylös sängystä.

2172179.jpg

Muualle haudattujen muistelupaikka.