Lauantaina töissä niskat jumahtivat niin pahasti, että kärsin uskomattomasta päänsärystä ja kuvotuksesta koko päivän. Ja tietenkin olin töissä vielä yksin osastolla. Sunnuntaina olo oli jo niin tukala, että meinasin useaan otteeseen lähteä lääkäriin. Mutta koska tällä paikkakunnalla ei enää viikonloppupäivystystä ole, enkä jaksanut naapurikaupungin sairaalaan lähteä jonottamaan, niin tyydyin potemaan surkeata oloani. Hirveätä huimausta ja kipua.

Tänä aamuna ei olo ollut sen parempi. Soitin työterveyden ajanvaraukseen ja ihmeekseni sainkin ajan ihan lääkärille. Lääkäri totesi heti, että niskassa, kaulassa, hartioissa jne on totaallinen kramppi. Sain saikkua koko viikon ja lähetteen fysikaaliseen. Ja käskyn mennä hammaslääkäriin. Puren unissani ja usein myös hereillä hampaita tiukasti yhteen. Ja heräilen taas siihen että olen ihan tiukassa jännitystilassa koko nainen!

Kipugeeli alkoi välittömästi vaikuttaa niskassa. Lääkevaihtoehtoja ei kovasti ole, koska melkein kaikissa on laktoosia. Eilen otin epähuomiossa yhden sirdaludin katsomatta sisältöä sen tarkemmin. Jo puolisen tuntia lääkkeenotosta alkoi vatsaa vääntää. Koko illan, yön ja vielä aamunkin hiihtelin vessaan, ihan vesiripulilla taas. Lääkäri tosin sanoi, että sirdalud jo lääkemekanismiltaan on semmoinen, mikä helposti laittaa vatsan sekaisin. Sanoin olevani maidottomalla ja gluteenittomalla ruokavaliolla, enkä kestä maitoa enää missään muodossa, enkä laktoosiakaan siis. Lääkäri sanoi usean asiakkaansa valitelleen laktoosia sisältävien lääkkeiden aiheuttavan oireita, vaikka lääketehtaat väittävät, että laktoosia on niin niin vähän. Väittäkööt vaan, en mie ainakaan halua oireista kärsiä.