Miten tuo talvi taas pääsi yllättämään, köh. Vaihdoin pomon pyynnöstä perjantaisen vapaan täksi päiväksi. Hyvä niin, koska nyt ei tarvinnut laittaa lapsia pyörän selkään tuonne paukkuvaan pakkaseen. Ajattelin käyttää tämän päivän talon lämmittämiseen ja netissä surffaamiseen. Opettelen tietoja koneista, joita olen jo kohta pari kuukautta myyskennellyt.

Töissä on yhtä-äkkiä ilmapiiri pasahtanut latteaksi. Tai yhtä-äkkiä ja yhtä-äkkiä. Meidän osastolla kaikki on ihan hyvin, tai niin ainakin luulen, mutta muualta kuuluu supinaa. Pientä kinastelua siellä täällä.

Synnytyksen jälkeistä masennusta, veikkaan.

Aulis mietityttää. Aikaisemmin olen käyttänyt sen häkissä kuivikkeena semmoisia puupellettejä, kosteutta sitovaa puupohjaista juttua. Pakon sanelemana ostin ennen joulua kuitenkin toista merkkiä, tavallista kissanhiekkaa.  Toissailtana nostin kanin syliini pitkästä aikaa ja huomasin sen haisevan oudolle. Hiivalle. Leuan alus ja etukäpälät tuntuivat kosteilta ja turkkikin vaikutti värjääntyneen. Ajattelin ensin sen sotkeneen itsensä omaan pissaansa, mutta kun sen huone on kuitenkin siisti, ts, ei pissainen. Se pissaa, kuten kaikki kanit ilmeisesti, omaan häkkiinsä ja kakkiikin vain syödessään. Ja siis syö häkissään mutta muuten oleilee häkin ulkopuolella. Pyysin Mutantin apuun ja ehdotin Auliksen pesua. Vähän jännitti, se kun ei ole maailman säysein kani. Hienosti sain sen kuitenkin pestyä. Ei edes purrut kertaakaan, murisi tosin hiukan. Pesu paljasti ihon tilan. Punainen ja pahanhajuinen. Föönillä kuivattiin poika ja kynnetkin vielä leikkasin. Nyt iho tuntuu paremmalta, ostin taas niitä puupohjaisia kuivikkeitakin. Täytyy kuitenkin seurailla ja viedä se sitten lääkäriin, jos ongelma ei häviä.

Sormethan tässä jäätyy ja jäykistyy! Mukavaa pakkaspäivää kaikille!

ps. Lisäsin muuten sähköpostiosoitteen, laittakaahan halukkaat meiliä tulemaan!