Siskon synnytys on vieläkin vaiheessa. Kävimme jo eilen tarkistuttamassa, josko tipottain valuva neste jalkojenvälissä olisi lapsivettä. Minullahan on tuosta huonoja kokemuksia. Mutantti meinasi menettää henkensä ennen kuin ehti syntyäkään. Kalvoihin oli tullut reikä josta vettä tihkusi, mutta ensimmäisellä kerralla asiaa ei uskottu. Eikä tutkittu. Seuraavalla kerralla kun menin asiasta kertomaan, oli paikalla asiantunteva ja työtään kuuliasesti tekevä kätilö paikalla ja tarkisti asian tikulla, jonka pää värjäytyy jos vettä tihkuu. Värjäytyihän se, mutta vahinko oli jo tapahtunut, eli tulehdus vallannut kohtuni. Siskolla ei tikku värjääntynyt. Kätilönä oli minun luokkakaveri lukioajoilta, mukava ja ystävällinen Soili. Sydänkäyrää seurattiin puolisen tuntia. Kotiin lähtiessämme kätilö sanoi, että sisko voi tulla kaikin mokomin takaisin, jos jotain vielä tihkuu tai muuten arveluttaa.

Aamulla sisko soitti jo puoli kahdeksalta. Sanoi käyneensä vessassa, ja ennen kuin edes pissaa alkoi tulla, oli jotain lorisemalla valunut pönttöön. Kehoitin menemään äitiyspolille. Osastollehan ne laittavat odottelemaan. Toivottavasti katsovat ultralla, onko vettä vielä tarpeeksi. Sisko on nimittäin "laihtunut" viikossa parisen kiloa.

Voi että. Taitaa osallistumiseni synnytykseen peruuntua. Siskon mies kotiutuu tänään illalla keikoilta.

Muuten on pääsiäispyhät menneet rauhallisesti. Eilen illalla miehen veli morsiamensa kanssa tuli iltaa istumaan. Ärsyttävä ADHD veljensä on humalassa. Morsian kertoi, että gynekologi oli tutkimuksissa huomannut, että kysta tai muu kasvain, joka oli huomattu edellisessä tutkimuksessa, oli kasvanut useita senttejä. Nyt morsian menee kiireellisenä lisätutkimuksiin. Hormonihoitoa hän ei vielä ole aloittanut raskaaksituloa nopeuttamaan. Onneksi. Ensin pitää tutkia, ettei kasvannainen ole pahanlaatuinen.

Mutantti ja Miirumaaru kotiutuivat reissuiltaan eilen. Molemmat olivat leikkauttaneet hiuksensa lyhyemmiksi. Polkkatukaksi. Toipilaita ovat edelleen, mutta kuitenkin paranemaan päin. Nyt saa riittää sairastamiset!!

Aurinkoista päivää kaikille.