Olen viettänyt vapaitani nauttien. Voimaa keräten.

Jo etukäteen olin vahvasti päättänyt loihtia herkkuja vappua varten. Joulun, uudenvuoden ja jopa pääsiäisen edestä. Monen vuoden ajalta. Päätökseni piti, vaikkakin kohtalo yritti estää järjestämällä varsin yllättävää ohjelmaa aaton varalle.

Aamusta alkaen puhelin soi ahkeraan. Useampikin kaveri soitteli ja halusi jutella asioista. Kuuntelin ja olin olkapää. Eräs ystävistä soitti hätääntyneenä. "Voitko viedä mut keskussairaalaan, mies on viety sinne. Tippui töissä telineeltä". Onneksi ei vielä ollut munkit paistumassa.

Miehen käsi oli poikki kolmesta kohtaa. Olin parisen tuntia ystäväni tukena sairaalassa.

Kotiin kun pääsin soi puhelin. Samaan aikaan samassa sairaalassa lasteni mamma oli kuollut.

Mutantti ja tyttöystävänsä lähtivät siitä huolimatta kaupungille vapun viettoon. Koska Mutantti on varsin mallikkaasti jo pitkään käyttäytynyt, annoin luvan olla liikkeellä puoleen yöhön.

Miiru varmasti  mamman poismenosta johtuen häkeltyi niin suunnattomasti, että melkein ilman käskyä tuli ahertamaan kanssani keittiöön.

Yli neljä tuntia putkeen kokkasimme. Tonnikalasalaattia, perunasalaattia, katkarapusalaattia, lihapullia, coctailtikkuja ja munkkeja! Munkkeja!

Kaikki onnistui täydellisesti! Ahertamisen jälkeen menimme Miirun kanssa saunaan. Istuimme ja rentouduimme löylyssä rauhallisesti rupatellen, mammaa muistellen.

Saunan jälkeen keitimme nakkeja ja katoimme takkahuoneen ison ruokapöydän. Ja kuten tapanani on pitää huolta lapsistani, soitin Mutantille  kysyäkseni illan kuulumisia. Mutantti sanoi olevansa tulossa kotiin! Eikä kello ollut vielä edes kymmentä!!

Maailmankirjat siis sekaisin. Nauru


Hauskaa Vappua!

1241156913_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

1241156988_img-d41d8cd98f00b204e9800998e