Miirun kanssa kävimme tänään erikoislääkärillä. Lääkäri oli juurikin niin ihana kuin ennakkoon tiesinkin olevan. Jutteli heti Miirulle ja kyseli potilaalta itseltään asioita, eikä suinkaan minulta, äidiltä. Miiru oli ihana ja reipas. Vastaili kysymyksiin hymyillen ja kyselijää silmiin katsoen. Tunnelma oli lämmin ja avoin. Lääkäri sanoi hetimmiten, että tämän kuullun perusteella hän on ehdottomasti sitä mieltä, että nielurisat leikataan, mokomatkin turhakkeet!

Leikkausajankohta on aikaisin mahdollinen, eli elokuussa. Syöpäpotilaat ainoastaan menevät Miirun ohitse. Kysyin lääkäriltä, että kuka mahdollinen leikkaaja on vai että hänkö, niin lääkäri sanoi, että jos ehdottomasti haluamme hänet, niin hän merkkaa itsensä kyseiseen operaatioon. Sanoin, että ehdottomasti mielellämme hänet haluamme!

Lääkäri kertoikin, että nyt sairaalassa on lapsilla kokeilussa uusi leikkausmenetelmä, joka on osoittautunut siinä mielessä hyväksi, että leikkausjälki on siistimpi ja toipumisaika nopeampi. Hienoa. Miiru kertoi lääkärille, että tietää äidin leikkauksen takia, että toipumisaika saattaa olla kovin kipuisa ja tuskallinen , mutta että yhtään ei pelota, kun tietää, että kärsimyksen jälkeen on niin paljon helpompaa. Ja että pääsee ensi keväänä (ehkä) taas jalkapalloa pelaamaan!

Sitä odotellessa, hyvää, turvallista ja aurinkoista juhannusta kaikille!