Eilinen vapaa päivä meni lähinnä krapulan kourissa. Ei mitään pahempaa, mutta kirkas viina, jota nykyään enemmän suosin, aiheuttaa semmoista vapinaa! Olin nimittäin spontaanisti naapurinihanan kanssa baarikierroksella. Hauskaa oli, tosi hauskaa itseasiassa, vaikkei porukkaa liiemmälti ollutkaan liikkeellä.

Tänään vein Mutantin tyttöystävän rautatieasemalle. Tyttö on majaillut meillä koko viikon, ja nytkin kun pääsimme naapurikaupunkiin, tyttö soitti kotiinsa ja pyysi, että voisi olla vielä muutaman päivän. En suostunut. En, koska olin väkisin raahautunut aikaisin aamulla ylös sängystä ja puhumattakaan auton pakkasen aihettamista kärsimyksistä. Sitä paitsi tytöllä alkaa koulu jo huomenna. Tyttö vetosi siihen, että on hiukan kipeä, mutta mie olin tiukkana. Olisi kysellyt ennen lähtöä lisäaikaa. En mie turhaan haluaisi 50 kilometriä sunnuntaina ajella.

Jos Mutantti on ennenkin seurustellut hankalan matkan päässä asuvien tyttöjen kanssa, on tämä tapaus kaikista hankalin! Tyttö asuu jossain Kiuruvedellä! Lisäksi ongelmia viikon aikana on aiheuttanut tytön ehdoton vegaanilinja. Mitään eläinperäistä ei suuhunsa laita, paitsi maitoa. Luonteeltaan tyttö on mitä mukavin, mutkaton ja lupsakka, puheliaskin.

Nyt mie lähen herkuttelemaan itsetehdyillä lihapullilla ja ranskalaisilla. Lihapullista tuli NIIN hyviä, kun äsken palasen maistoin.

 

Ohje on omasta päästä, munaton, gluteeniton, maidoton ja helppo!

350g  sika-nautaa

0.5dl kaurahiutaleita

loraus soijakermaa

sipulijauhetta tai sipulia maun mukaan. Itse laitoin jauhetta n. 1tl.

valkosipulijauhetta tai valkosipulia maun mukaan. Itse laitoin jauhetta n. 1tl.

mustapippuria maun mukaan. Itse laitoin n. 0.5tl.

 

Pyörittele ainekset sekaisin. Anna maustua tunnin verran. Pyörittele pyöryköiksi  tai lätsäytä littanoiksi pihveiksi. Paista uunissa reilussa 200 asteessa 10-20min.

 

2204720.jpg