Olimme miehen kanssa eilen pankissa hattu kourassa selvittelemässä, josko myöntäisivät meille "pikkasen" lainaa. Vähän siellä neiti nikotteli, ettei oikein vakuudet riitä. Ihan kiva neiti oli kuitenkin. Talon uudelleen arviointi oli tietenkin ensimmäinen ajatus, niin meidän, kuin pankkineidinkin mielestä. Vähän tökkivää oli asioiden kulku. Omaan mielestäni loistavat neuvottelutaidot ja päätinkin ottaa ne taidot siinä tiskillä käyttööni.

Kerroin, että meitä on pommitettu useastakin pankista ja mietin siinä ääneen kattolistoja katsellen, että oliskohan meillä tässä vaiheessa syytä kilpailuttaa pankkeja, jos kotipankissa ollaan sitä mieltä, että lainasumma tuntuu isolta. Pankkineiti otti salamana uuden iloisemman ilmeen, veti hartioita taaksepäin ja suoristautui jakkarallaan. Yhtä-äkkiä hän huomasi, että meidän asuntolainaa ei ole tarkistettu kuuteen vuoteen. Miltei samaan hengenvetoon hän ehdotti, että eiköhän tässä olisi korontarkistuksen aika! Siltä istumalta neiti näppäili tietokonetta, ja sanoi, että sen enempää miettimättä hän laskee asuntolainan korkoja melkein prosentilla! Lupasi myös palata laina-asioissa asiaan välittömästi, kunhan kiinteistövälittäjä on käynyt arvioimassa talomme.

Soitin heti kotiinpäästyämme välittäjälle, joka tuntui kuitenkin olevan huippukiireinen tämän viikon, joten arviointiaika olisi ollut vasta maanantaina. Neuvottelutaidoillani sain ajan lopulta täksi päiväksi.

Olen näköjään tehokas siivooja silloin, kun on tosi kyseessä ja kiire saada paikat ojennukseen. Tunti sitten kiinteistövälittäjä kävi tekemässä arvion. Olimme veikanneet melkoisesti alakanttiin talomme nykyarvon. Ostohetkestä, eli kuuden vuoden takaa, on talomme arvo yli kaksinkertaistunut! Koska kyseessä oli vakuusarvio, oli hinta kuulemma vielä alakanttiin. Eli jos nyt olisi myynti kyseessä, olisi kiinteistövälittäjä laittanut vielä lähes parikymmentä tuhatta lisää hintaa! Hiphei, johan helpottui lainansaanti!

Miettikää, vaikka yläkerta on kuin pommin (auliksen) jäljiltä! Huh! Aulishan yritti määrätietoisesti päästä seinien läpi. Niin systemaattista seiniensyöntiä elukka harrasti. Eikä niille jäljille ole tehty minkäänlaista remonttia. Ja ne maisemamaalatut sisäovet! Ja takka!

Ei me silti koko rahaa laiteta autoon, mitä pankista (toivottavasti) saadaan. Maksellaan pois korttiluottoja ja tehdään osalla remonttia. Taidanpa saada sen haaveilemani terassinkin!